Aktuelt / Humanitær katastrofe truer tusener på flukt sør i Syria

Humanitær katastrofe truer tusener på flukt sør i Syria

Intense kamper sør i Syria har fordrevet rundt 330 000 personer sør i Syria de siste ukene. Sivile trenger desperat husly, rent vann og sanitære forhold.
img_0590a.jpg

05.07.18: Intense kamper sør i Syria har fordrevet rundt 330 000 personer sør i Syria de siste ukene. Dette er det største antallet fordrevne i området på de syv årene som har gått siden konflikten startet. Den humanitære situasjonen forverres dag for dag.  Sivile trenger desperat husly, rent vann og sanitære forhold.

- Situasjonen er forferdelig. Hvis kampene fortsetter eller når områdene der de fordrevne oppholder seg kan dette bli en stor humanitær katastrofe, sier Lamees, en av CAREs hjelpearbeidere i området.

Situasjonen i ørkenen langs den jordanske grensen med temperaturer opp mot 45 grader, kombinert med sand og ørkenvind gjør behovet for hjelp og husly ekstra prekært. Lokale kilder rapporterer om flere dødsfall etter skorpionbitt, dehydrering og sykdommer grunnet forurenset vann.

- Vi er vitne til at hele byer forlates som følge av kampene I sør. Etter å ha først flyktet fra vold, må mange sove ute i ørkenvarmen, uten tilgang til vann, mat, toaletter og andre elementære behov. Dødsfall som følge av bitt fra slanger og skorpioner er bare en av situasjonene folk må forholde seg til, sier landdirektør for CARE Syria, Wouter Schaap.

Den militære offensiven med luft og bakkeangrep i Daraa-provinsen har tatt seg kraftig opp siden 17. juni. I følge lokale rapporter har samtalene mellom regjeringsstyrkene og opposisjonsgruppene så langt ikke gitt resultater.


CAREs arbeid i området: 
CARE har gjennom sitt arbeid hjulpet rundt 50 000 sør i Syria gjennom husly og utdeling av hygienepakker. CARE bidrar også med vann, installering av nødlatriner og tilbyr psykososial støtte til.  CARE vært tilstede med nødhjelpsarbeid i Syria siden 2014 og har siden den gang totalt nådd ut til over 2,7 millioner mennesker. 

 

For intervju, kontakt:
Fatima Azzeh, kommunikasjonssjef for Syria-krisen
Tlf: +962 79 711 7414
E-post: fatima.azzeh@care.org

 

For mer informasjon, kontakt:
Eirik Natlandsmyr, rådgiver kommunikasjon og samfunn, CARE Norge
Tlf: 975 75 741
E-post: eirik.natlandsmyr@care.no 

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon