Aktuelt / CARE vil gi 400.000 kvinner muligheten til å stå på egne ben

CARE vil gi 400.000 kvinner muligheten til å stå på egne ben

TV-aksjonen 2019 skal sette kvinners rettigheter og muligheter på dagsorden.

I dag ble det klart at CARE Norge er valgt som arrangør for neste års TV-aksjon på NRK. Under overskriften «På egne ben» ønsker organisasjonen å gi minst 400.000 kvinner og deres familier i noen av verdens mest sårbare områder muligheten til å bestemme over sine egne liv. Gry Larsen, generalsekretær i CARE Norge, fikk beskjeden fra Innsamlingsrådet like etter kl. 16 mandag.

– Vi er glade og gleder oss til å mobilisere mennesker og lokalsamfunn. I dag skal vi feire, men i morgen starter arbeidet. Vi skal skape tidenes engasjement for TV-aksjonen, sier hun.

Kvinner rammes hardest av fattigdom. I utviklingsland er bare 10-12 prosent av landeierne kvinner, og 104 land har fremdeles lover som forbyr kvinner å ta enkelte jobber. Hver eneste dag dør 800 kvinner i forbindelse med graviditet eller fødsel.

CARE har prioritert prosjektene og landene der midlene kan utgjøre størst forskjell. Gjennom de 400.000 kvinnene vi har direkte kontakt med kan vi nå ut til mer enn 1.500.000 mennesker. Det er dokumentert gang på gang at kvinner som får hjelp også hjelper familiene sine.

– Vi skal fokusere på tre ting: Kvinnene vi når ut til skal få muligheten til å være økonomisk selvstendige, de skal ha rett til å bestemme over sin egen kropp og de skal ha rett til å delta i beslutninger som angår dem. Disse temaene er viktig ikke bare for hver enkelt kvinne, men for samfunnene og landene de lever i, sier Larsen.

– Kvinners rettigheter og likestilling er avgjørende for å nå FNs bærekraftsmål og redusere fattigdom.

Om TV-aksjonen 2019:

  • Midlene fra TV-aksjonen skal gå til programmer i Mali, Rwanda, Niger, Myanmar, Den demokratiske republikken Kongo, Afghanistan, Burundi, Jordan og Palestina.
  • Prosjektene og budsjettet er strukturert etter tre prioriterte områder: økonomisk frihet – hennes penger, hennes muligheter, å eie sin egen kropp – hennes kropp, hennes valg, å ha en stemme som betyr noe – hennes drømmer, hennes stemme.
  • Søknaden kan leses i sin helhet her.

For mer informasjon, kontakt:

Gry Larsen, generalsekretær

Mob: 950 76 638

E-post: gry.larsen@care.no

 

Mah-Rukh Ali, kommunikasjons- og samfunnssjef

Mob: 977 12 111

E-post: mahrukh.ali@care.no

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon