#Metoo er ikke over

I panelet satt Gunn Enli, professor i medievitenskap ved Universitetet i Oslo, Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Kim Edgar Karlsen, psykolog og forsker og Gry Larsen, generalsekretær i CARE Norge.
Kampanjen har spredd seg til alle kontinenter. I oktober 2017, like etter at den begynte, hadde mer enn 45 prosent av amerikanske Facebook-brukere en eller flere venner som hadde postet #metoo.
– Det er to grunner til at dette har blitt globalt. Den ene er at så mange opplever seksuell trakassering og overgrep. Den andre er at noen kvinner har fortalt sine historier, sånn at så mange andre har turt å komme etter, sa Gry Larsen.
Kronikk: #AidToo: Huset trenger en storrengjøring.
Gunn Enli kalte det et «tidsskille», fordi sakene tas på alvor og seksuell trakassering har fått nyhetsverdi.
Kronikk: Seksuell trakassering har fått nyhetsverdi.
I debatten sa Arne Jensen at metoo-kampanjen hadde vært en øyeåpner også i mediene, og at ledere i bransjen må ta ansvar for å bryte ned negative kulturer. Også Gry Larsen understreket lederansvaret og at vi ikke er «ferdige» med metoo selv om oppmerksomheten etter hvert avtar.
– Dette er bare begynnelsen. Nå er det opp til oss å ta kampanjen videre, og vi må se det i sammenheng med den større kampen for kvinners rettigheter verden over, sa hun.