Aktuelt / Seks år med krig

Seks år med krig

CARE og ni andre norske organisasjoner markerte at krigen i Syria har vart i seks år.

Med en seks timers livesending på Facebook markerte ti norske humanitære organisasjoner seks års borgerkrig i Syria 14. mars. Arrangementet oppsummerte den lange og blodige krigen med opplesing av nyhetsmeldinger fra de seks årene, én time for hvert år, siden krisen startet i 2011.

Fordi menneskeheten teller og det er våre barn, brødre og søstre som er der ute. – Malin Pettersen (musiker)

Mange kjente stilte opp

Over 35 talspersoner fra organisasjoner, politikk, kultur- og samfunnsliv leste opp nyhetsmeldingene. Folk som Anders Baasmo Christiansen, Silje Nergaard, Samsaya, Thorbjørn Harr, Audun Lysbakken, Sigrid Bonde Tusvik bidro med sin stemme for å sørge for at vi ikke glemmer hvor omfattende denne huamnitære katastrofen er. De ønsket å ville markere omfanget og alvoret i borgerkrigen og vise solidaritet med ofrene.  
– Hva som helst som kan hjelpe er verdt å prøve, sier den tidligere NRK-programlederen Erik Wold på spørsmålet om hvorfor han stilte opp.

Musikeren Malin Pettersen ønsket også å være med på å vise solidaritet med ofrene for krigen.
– Fordi menneskeheten teller og det er våre barn, brødre og søstre som er der ute, sier hun.

Står sammen

Markeringen ble holdt på Jernbanetoget utenfor Oslo S og ble overført live på alle de ti organisasjonenes Facebook-sider i tillegg til VGTV. 200.000 mennesker anslås å ha sett deler av sendingen.

Det var Redd Barna, Unicef, Flyktninghjelpen, Caritas, SOS-barnebyer, Plan Norge, Amnesty, Norsk Folkehjelp, Røde Kors og CARE som samarbeidet om Syria-markeringen.

– Vi ønsker å takke de andre organisasjonene for at de ønsket å være med på å en slik markering. Det er viktig at vi viser at vi står sammen, sier generalsekretær i CARE, Gry Larsen, som også var en av nyhetsoppleserne. 

Ønsker du å hjelpe syriske flyktninger? Besøk denne siden.

 

Gry Larsen, generalsekretær i CARE, var en av nyhetsoppleserne under seksårsmarkerijngen.

Flere måter å bidra på


Her er vi


Vi er til stede i 90 land, mens CARE Norge har et
spesielt ansvar for 12.

DR Kongo | Myanmar | Tanzania | Rwanda | Burundi | Niger | Mali | Afghanistan | Syria

Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon