Aktuelt / De glemte krisene

De glemte krisene

CAREs nye rapport om glemte kriser presenterer de ti mest underrapporterte krisene i 2018.
rs42084_bng2018je0136lpr.jpg

CARE International har lansert rapporten om verdens ti mest underrapporterte humanitære kriser i 2018. Målet er å synliggjøre kriser som er utelatt fra internasjonale mediebildet. Matkrisen i Haiti er i år på bunn av listen over medieoppmerskohet. I landet der det katastrofale jordskjelvet skapte overskrifter verden over for ni år siden, har matkrisen i 2018 blitt oversett og knapt fått omtale i internasjonal media. 

- Medieoppmerksomhet bidrar til å legge press på myndighetene nasjonalt, og for å mobilisere det internasjonale samfunnet til å yte større humanitær innsats. Samtidig er det viktig å huske at det er tiltak, og ikke økt oppmerksomhet som gjør en forskjell for de som rammes, sier Gry Larsen, generalsekretær i CARE Norge.

 

 

I en tid med kontinuerlig nyhetsstrøm, formes bildet av verden av det vi leser, ser og hører. Da er det lett å overse mange av de krisene over 132 millioner mennesker opplevde i 2018. CAREs rapport Suffering in Silence fremhever de krisene som ofte blir glemt i mediebildet. Dette er tredje år på rad CARE utgir en slik rapport, som er basert på analyse av over 1,1 millioner  nettartikler skrevet på engelsk, fransk og tysk. 

Etiopia har to ulike humanitere kriser på listen. Verken landets matkrise eller de over én million menneskene drevet på flukt har fått noe særlig internasjonal medieoppmerksomhet. I Madagaskar er antallet i fare for sult oppe i 1,3 millioner. Andre land med kriser på listen er DR Kongo, Fillippinene, Tsjad, Niger, Den sentralafrikanske republikk og Sudan. 

Hele rapporten kan leses her: http://news.care.org/article/suffering-in-silence-iii/ 

Flere måter å bidra på


Her er vi


Vi er til stede i 90 land, mens CARE Norge har et
spesielt ansvar for ni.

DR Kongo | Myanmar | Tanzania | Rwanda | Burundi | Niger | Mali | Afghanistan | Syria

Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon