Aktuelt / Ønsker fire nye styremedlemmer velkommen

Ønsker fire nye styremedlemmer velkommen

Sofia Srour, Nina Brochmann, Wasim Zahid og Arild Øyen går inn i CAREs styre.
Styreleder Peter Gitmark (t.v.) sammen med Nina Brochmann, Sofia Srour og Wasim Zahid under gårsdagens styremøte. Arild Øyen var ikke tilstede.

14.12.2018: Under gårsdagens styremøte ble de fire valgt inn i CAREs styre for en periode på to år. I tillegg til Srour, Brochmann, Zahid og Øyen består styret av Shahzad Rana, Torunn L. Tryggestad, Maria Christophersen (ansattvalgt), nestleder Ina Reksten og leder Peter Gitmark.

Styreleder Gitmark er fornøyd med rekrutteringen.

– Jeg er veldig glad for å ønske fire så engasjerte og dyktige mennesker velkommen inn i CAREs styre. Jeg er stolt over at vi tiltrekker oss så kompetente styremedlemmer og er sikker på at dette styret vil bidra til å gjøre CARE til en enda mer slagkraftig organisasjon i årene som kommer, sier han.

 

Sofia Nesrine Srour

Sofia Srour (født 1994) er en prisbelønt samfunnsdebattant og studerer juss. Hun er medforfatter av den mye omtalte boken «Skamløs» og startet sammen med andre bevegelsen som i media blir kalt «De skamløse jentene», som for alvor satte sosial kontroll i minoritetsmiljøer på agendaen. For sitt arbeid mottok de blant annet Skamløsprisen (2016) og Fritt Ords Honnør (2017). Hun er fast spaltist i Dagsavisen.

Nina Brochmann

Nina Brochmann (født 1987) er forfatter og lege. I 2017 ga hun ut boka «Gleden med skjeden» (med Ellen Støkken Dahl). Rettighetene til boka ble solgt til 36 språk og den ble nominert til Brageprisen og Språkprisen. TEDx-talken «The virginity fraud» har nådd ut til over tre millioner kvinner. Hun har arbeidet mye med helsespørsmål knyttet til seksuallivet, spesielt med hensyn til ungdom og minoriteter.

Wasim Zahid

Wasim Zahid (født 1975) er lege med indremedisin og kardiologi som spesialfelt. Han er i tillegg skribent, foredragsholder og forfatter, og har særlig skrevet om helse og integrasjon. Til daglig er han overlege og kardiolog på hjerteavdelingen ved Drammen sykehus. Han har utgitt flere bøker og er aktiv på Twitter, der han omtales som «twitterlegen».

Arild Retvedt Øyen

Arild Retvedt Øyen (født 1946) er veterinær og tidligere diplomat. Han har vært Norges ambassadør i flere afrikanske land, og direktør for verdens matvareprogram i Madagaskar og Mauritius, samt UDs spesialutsending til Kongo i 2015-2017.

Flere måter å bidra på


Her er vi


Vi er til stede i 90 land, mens CARE Norge har et
spesielt ansvar for ni.

DR Kongo | Myanmar | Tanzania | Rwanda | Burundi | Niger | Mali | Afghanistan | Syria

Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker Map markerMap marker

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon