Aktuelt / Peter Skovholt Gitmark er ny styreleder i CARE

Peter Skovholt Gitmark er ny styreleder i CARE

Rykker opp fra nestleder til leder og erstatter Kjersti Fløgstad.
Avtroppende styreleder Kjersti Fløgstad, påtroppende styreleder Peter Skovholt Gitmark og generalsekretær Gry Larsen.

På styremøte 26. april ble Kjersti Fløgstad takket av som styreleder for CARE Norge. På samme møte ble det klart at Peter Skovholt Gitmark tar over. Gitmark har en lederstilling i kommunikasjonsbyrået Burson-Marsteller og var stortingsrepresentant for Høyre i perioden 2001 til 2013, der han blant annet jobbet mye med utviklingspolitikk. Han er utdannet ved Norges Handelshøyskole.

Den nye styrelederen er opptatt av fattigdomsbekjempelse, likestilling og kvinners rettigheter, miljø og handel. Nå ser han frem til å hjelpe CARE med å vokse videre.

– Jeg gleder meg veldig til å være styreleder for en så viktig og effektiv organisasjon som CARE Norge. CARE har vokst betydelig, takket være gode resultater og utmerket ledelse. Det viktigste fremover er å nå enda flere mennesker og forbli en målrettet og ubyråkratisk organisasjon, sier Gitmark.

Generalsekretær Gry Larsen takker Kjersti Fløgstad for innsatsen og gratulerer Gitmark med opprykk.

– Kjersti har gjort en fantastisk jobb som styreleder, men når hun måtte gi seg er jeg glad for at Peter ville ta over. Han kjenner CARE godt og jeg gleder meg til å samarbeide med han og resten av styret om å ta CARE Norge til nye høyder, sier Larsen.

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon