Aktuelt / Over 900 drept og 1500 skadet i Øst-Ghouta

Over 900 drept og 1500 skadet i Øst-Ghouta

Flere hundre mennesker må evakueres for å få umiddelbar medisinsk hjelp.
Foto: Syrian American Medical Society (SAMS).

Siden 19. februar har 900 mennesker dødd og 1500 blitt skadet i Øst-Ghouta. Minst 24 medisinske og tre humanitære fasiliteter er truffet av bomber. 14 er også døde og 214 skadet i Damaskus og området rundt, ifølge FNs sentrale humanitære samordningsenhet (OCHA).

En syrisk organisasjon CARE samarbeider med har kommet til med nødhjelp de siste dagene, men tilgangen til lokalbefolkningen som trenger hjelp er fortsatt svært dårlig. Ifølge OCHA er det over 700 mennesker som må evakueres umiddelbart for å få medisinsk hjelp.

– Situasjonen er veldig vanskelig. Det har vært bombing og luftangrep denne morgenen. Kampfly har flydd over oss hele tiden. Vi går nå under bakken, fordi bombingen kommer stadig nærmere, sa hjelpearbeideren Zeina tirsdag.

Situasjonen beskrives som forferdelig. Folk søker tilflukt under bakken mens de venter på neste luftangrep, og det er ingen fungerende markeder. Matprisene er høye – en kilo ris koster omlag 11 dollar. 

Huda (29), som bor i Øst-Ghouta med tre barn, beskriver en håpløs situasjon.

– Folk her er slitne og frustrerte. Det er ingen jobber å finne. Det er bare bombing, ødeleggelse, frykt og sult. Noen forsøker å fikse de delene av husene sine som er blitt ødelagt. De rydder gatene slik at ambulansene kan komme forbi.

Datteren har astma og får pusteproblemer under bakken.

– Jeg gikk ut av tilfluktsstedet med henne i dag for å få litt frisk luft. De som er heldige nok til å ha familie utenfor Syria kan få litt pengehjelp. Jeg møtte en snill dame som ga meg litt penger. De tre barna mine gråt av frykt og sult. Da jeg fikk pengene kjøpte jeg en kjeks til hver av dem. Det gjorde dem glade – de har ikke fått kjeks på to år. Pengene varte i to dager, sier hun.

Alt er dyrt, sier Huda. Familien trenger 6000 syriske pund (omtrent 11 dollar) hver dag for å ha råd til ett måltid om dagen.

– Vi spiser ikke for å bli mette. Vi spiser for å ikke dø av sult. Datteren min vil ha melk, men jeg får ikke tak i det. Flyene er i lufta og jeg er på taket. Bombene faller rundt oss. Jeg må komme meg under bakken.

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon