Aktuelt / «Vi klarer oss uten mat, men det gjør ikke barna»

«Vi klarer oss uten mat, men det gjør ikke barna»

CARE gir nødhjelp som mat, drikkevann og hygienepakker i Nepal, India og Bangladesh, som er rammet av voldsomme flommer.
Binod Chaudhary (32) forteller at han hadde vann opp til halsen. Foto: CARE

Rundt 16 millioner mennesker er rammet av katastrofen i de tre landene.

–Ikke på nærmere hundre år har situasjonen i Bangladesh vært verre. Det er fare for at flommen forverres og at enda flere steder blir oversvømt, sier Zia Choudhury, CAREs landdirektør i Bangladesh.

–Folk har søkt ly i myndighetenes tilfluktsentre, men mange er også strandet på hustak og bakketopper. Det er nå kritiske behov for mat, rent drikkevann og medisiner, sier Choudhury. 

Dyster situasjon

Vanner beveger seg nå nedstrøms i India og Nepal, og flere distrikter er ventet å bli oversvømt. CAREs team er klare for å skalere opp nødhjelpen til folk som har mistet alt.

I India har kraftig regn ført til voldsomme flommer i flere stater.

–Situasjonen i delstaten Assam er ekstremt dyster. Elvene flommer over sine bredder i mange områder, og hundrevis av familier lever nå i svært uhygieniske forhold, sier Ravikant Upadhyay, leder for CAREs responsgruppe i Assam.

En av de største utfordringene i slike katastrofer er å forhindre utbrudd av sykdommer. Forurenset vann og dårlige sanitærforhold øker risikoen for blant annet kolera. CARE India støtter nå 3.000 mennesker i Assam med hygienepakker.

Skoler under vann

–Det er skoler som ligger under 2,5 meter vann. Mange mennesker har mistet alt. De er svært bekymret og trenger hjelp, sier Upadhyay. Kvinner, spesielt gravide og ammende mødre, får ekstra oppfølging og støtte av CARE, blant annet spesielle hygienepakker og sanitærprodukter.

I Nepal får nærmere 6.000 mennesker nå utdelt mat og verktøy og materialer for å lage seg et sted der de kan sove.

–Vi hadde vann opp til halsen i landsbyen vår, og nå har vi nesten ingenting å spise. Vi klarer oss uten mat, men det gjør ikke barna våre, sier Binod Chaudhary, en 32 år gammel mann fra Kailali-distriktet.

Klimaendringer fører til hyppigere og større oversvømmelsene i Sør-Asia. Monsun-regnet blir mer ekstremt, og nedbørsmønstrene er blitt endret, noe som igjen øker fattigdomsproblemet i regionen. CARE skalerer opp nødhjelpsarbeidet som følge av de ødeleggende flommen, og vi fortsetter samtidig det langsiktige arbeidet for å styrke lokalsamfunnenes evne til å takle slike kriser.

 

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon