Aktuelt / – Jeg vil gå på skole, men jeg må hjelpe familien min å overleve

– Jeg vil gå på skole, men jeg må hjelpe familien min å overleve

Søstrene Hodan (15) og Kawsar (6) bor i et område nord i Somalia hvor det knapt har regnet på tre år. Nå må de gå syv timer annenhver dag for å hente vann.
rs21273_dsc_0170adj.jpg

Av Anders Nordstoga, kommunikasjonsrådgiver CARE

Før den pågående tørkekrisen i Somalia gikk Hodan (15) og Kawsar (6) på skole fem dager i uken. Så begynte folk å flytte fra området for å finne mat og vann. Barna som ble igjen, måtte settes i arbeid for å hjelpe familiene sine å overleve. Nå er den lokale skolen kun åpen to dager i uken.

Fire dager i uken går Hodan, Kawsar og deres far gå syv lange kilometer med familiens geiter til den nærmeste brønnen som fremdeles har vann. Deretter går de syv kilometerne tilbake med tunge vannkanner.

Brønnen er borret med penger fra somalisk diaspora i USA, og deretter forbedret og drevet av CARE. Med god grunnvannstilførsel og strategisk plassering utenfor byen Erigavo i Somaliland, gir brønnen vann til tusenvis av mennesker og husdyr.

"Det tar oss seks til syv timer å gå frem og tilbake", forteller Hodan mens hun og søsteren venter tålmodig i kø med geiteflokken. "Før tørken gikk vi bare tre eller fire timer for å hente vann."

"Jeg er veldig lei meg for at vi ikke kan gå på skolen hver dag, men jeg må hjelpe familien min å overleve", forklarer Hodan. 

 

Slik kan du hjelpe:

  • Send SMS "CARE SULT" til 2468 (200 kroner)
  • Bruk Vipps-kode 2468 og send et valgfritt beløp
  • Eller bruk denne siden

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon