Aktuelt / H&M med kvinnekampanje

H&M med kvinnekampanje

I en uke i mars fikk H&Ms kunder mulighet til å støtte kvinners rettigheter ved å runde opp prisen i kassen.

For å skape engasjement blant de ansatte i de mange butikkene i Norge, ble det arrangert en internkonkurranse. Vinneren ble butikken på senteret City Lade i Trondheim. Butikksjef Aagot Hageløkken og teamet gjorde en god innsats og samlet til sammen inn 7700 kroner. Som takk fikk de et bilde av Peter Bregg med motiv fra CAREs arbeid som de skal henge opp i lokalene.

Til sammen samlet H&M-butikkene i Norge inn 53.600 kroner til CAREs arbeid for at fattige kvinner kan skape seg et levebrød.

Omfattende internasjonalt samarbeid

Men støtten strekker seg lengre enn som så. På bloggen til bærekraftansvarlig i H&M Norge, Luisa Book, skriver hun at hun er stolt av samarbeidet med CARE. H&M Foundation har nemlig hatt et omfattende samarbeid med CARE International og har donert 20 millioner svenske kroner hvert år siden 2014.

På disse tre årene er målet at 100.000 fattige kvinner har fått tilgang til blant annet verktøy, kunnskap og ferdighetstrening for å starte eller ekspandere sin egen virksomhet. Kvinnene har fått opplæring i det de har mest behov for, som salgskompetanse, forretningsutvikling og økonomi. Slik skal også fattige kvinner bli inkludert i sitt lands finansielle sektor. Dette er ikke bare viktig, men helt nødvendig dersom et fattig land skal ha utvikling.

Avstemning

CARE ble valgt ut som én av tre organisasjoner etter en omfattende avstemning blant H&Ms kunder. Kundene ønsket nemlig at butikkkjeden skulle satse på kvinners rettigheter som en del av sitt samfunnsansvar.

I toppen av saken kan du se en film som viser hvor langt kvinner i Jordan har kommet etter to år med samarbeid med H&M Foundation.
 

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon