Aktuelt / Dette gjør vi i Øst-Afrika

Dette gjør vi i Øst-Afrika

Øst-Afrika er rammet av hungersnød og ekstrem tørke. Les hva vi gjør for å hjelpe.

Sør-Sudan

I Sør-Sudan er det erklært hungersnød. Her gir CARE mathjelp, spesiell oppfølging for de som er så utsultet at de ikke klarer å spise og annen livsviktig nødhjelp. I tillegg bistår CARE med beskyttelse mot kjønnsbasert vold, som ofte øker i krisesituasjoner. CARE skal nå 450.000 mennesker i Sør-Sudan de neste 18 månedene.

Somalia

CARE har hjulpet 259.000 mennesker i Somaliland, Puntland og sørlige områder i Somalia med rent vann, mat- og ernæringshjelp, pengestøtte til sårbare personer og beskyttelse av kvinner og jenter. I de kommende månedene skal CARE hjelpe ytterligere 1,2 millioner mennesker i Somalia.

Etiopia

I Etiopia har CARE hjulpet over en million tørkerammede med mat, vann, pengestøtte og annen livsviktig ernæringshjelp til mødre og barn. CARE bidrar også med kunnskap og redskaper slik at lokalbefolkningen kan dyrke sin egen mat.

Uganda

CARE Uganda bistår 40.000 flyktninger og vertskapsfamilier i flyktningleirer med vann, ly og beskyttelse mot kjønnsbasert vold.

Kenya

I Kenya hjelper CARE familier med å rense vann, reparere brønner og sørger for at husdyr får tilgang til vann.  

 

Ni måneder gamle Chiok Kuol Kaang ble innlagt på en klinikk drevet av Leger uten grenser 28. februar for alvorlig underernæring. Etter at han ble utskrevet 14. mars, ble han innrullert i CAREs matprogram hvor han får spesielt næringsrik mat. Chiok er fra Koch i delstaten Unity i Sør-Sudan. Her er det erklært hungersnød. «Vi trodde vi skulle få høstet inn maten på slutten av året i fjor, men det fikk vi ikke gjort. Vi ble angrepet og banket opp i hjemmene våre hver eneste dag. Vi høstet inn noe for tre måneder siden, men maten ble stjålet av væpnede menn. Før krisen spiste vi hele tiden, men nå spiser vi bare én gang om dagen», sier Nyapen, moren til Chiok. Nyapen har seks barn, og Chiok er den yngste. Hun har ikke hatt brystmelk til sønnen sin etter fødselen, mest sannsynlig fordi hun ikke har fått i seg nok næring. Mannen hennes forsvant etter at han ble jaget bort av en væpnet gruppe i april 2016. Foto: Lucy Beck
Ni måneder gamle Chiok Kuol Kaang ble innlagt på en klinikk drevet av Leger uten grenser 28. februar for alvorlig underernæring. Etter at han ble utskrevet 14. mars, ble han innrullert i CAREs matprogram hvor han får spesielt næringsrik mat. Chiok er fra Koch i delstaten Unity i Sør-Sudan. Her er det erklært hungersnød. «Vi trodde vi skulle få høstet inn maten på slutten av året i fjor, men det fikk vi ikke gjort. Vi ble angrepet og banket opp i hjemmene våre hver eneste dag. Vi høstet inn noe for tre måneder siden, men maten ble stjålet av væpnede menn. Før krisen spiste vi hele tiden, men nå spiser vi bare én gang om dagen», sier Nyapen, moren til Chiok. Nyapen har seks barn, og Chiok er den yngste. Hun har ikke hatt brystmelk til sønnen sin etter fødselen, mest sannsynlig fordi hun ikke har fått i seg nok næring. Mannen hennes forsvant etter at han ble jaget bort av en væpnet gruppe i april 2016. Foto: Lucy Beck / CARE 

 

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon