Aktuelt / Seks år med krig

Seks år med krig

CARE og ni andre norske organisasjoner markerte at krigen i Syria har vart i seks år.

Med en seks timers livesending på Facebook markerte ti norske humanitære organisasjoner seks års borgerkrig i Syria 14. mars. Arrangementet oppsummerte den lange og blodige krigen med opplesing av nyhetsmeldinger fra de seks årene, én time for hvert år, siden krisen startet i 2011.

Fordi menneskeheten teller og det er våre barn, brødre og søstre som er der ute. – Malin Pettersen (musiker)

Mange kjente stilte opp

Over 35 talspersoner fra organisasjoner, politikk, kultur- og samfunnsliv leste opp nyhetsmeldingene. Folk som Anders Baasmo Christiansen, Silje Nergaard, Samsaya, Thorbjørn Harr, Audun Lysbakken, Sigrid Bonde Tusvik bidro med sin stemme for å sørge for at vi ikke glemmer hvor omfattende denne huamnitære katastrofen er. De ønsket å ville markere omfanget og alvoret i borgerkrigen og vise solidaritet med ofrene.  
– Hva som helst som kan hjelpe er verdt å prøve, sier den tidligere NRK-programlederen Erik Wold på spørsmålet om hvorfor han stilte opp.

Musikeren Malin Pettersen ønsket også å være med på å vise solidaritet med ofrene for krigen.
– Fordi menneskeheten teller og det er våre barn, brødre og søstre som er der ute, sier hun.

Står sammen

Markeringen ble holdt på Jernbanetoget utenfor Oslo S og ble overført live på alle de ti organisasjonenes Facebook-sider i tillegg til VGTV. 200.000 mennesker anslås å ha sett deler av sendingen.

Det var Redd Barna, Unicef, Flyktninghjelpen, Caritas, SOS-barnebyer, Plan Norge, Amnesty, Norsk Folkehjelp, Røde Kors og CARE som samarbeidet om Syria-markeringen.

– Vi ønsker å takke de andre organisasjonene for at de ønsket å være med på å en slik markering. Det er viktig at vi viser at vi står sammen, sier generalsekretær i CARE, Gry Larsen, som også var en av nyhetsoppleserne. 

Ønsker du å hjelpe syriske flyktninger? Besøk denne siden.

 

Gry Larsen, generalsekretær i CARE, var en av nyhetsoppleserne under seksårsmarkerijngen.

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon