Aktuelt / Reagerer på diskriminerende forbud

Reagerer på diskriminerende forbud

CARE er bekymret for president Trumps innreiseforbud for flyktninger og personer fra muslimske land.
Syrisk mor og datter i Hellas.
Berivan (25) fra Aleppo i Syria og hennes datter Golji står foran teltet deres i flyktningleiren Vasilika i Hellas. Foto: Konstantinos Tsakalidis / CARE

USAs president Donald Trump åpner for diskriminering i opptaksprosessen når han forbyr flyktninger og personer fra i hovedsak sju muslimske land innreise til USA.

–Med det høyeste antallet mennesker på flukt noen sinne, er ikke dette tiden for å trekke seg ut av den felles livreddende internasjonale innsatsen for bosetting av flyktninger. Ikke bare setter han et svært høyt antall flyktninger i umiddelbar fare, men det skader også USAs forhold til resten av verden, sier generalsekretær i CARE, Gry Larsen.

Flyktningsituasjonen i verden i dag krever amerikansk humanitært lederskap, mener CARE.

–Det er viktigere enn noen gang at USA fortsetter å ta imot de mest sårbare flyktningene og at dette gjøres utelukkende basert på behov – ikke etnisitet, religion eller nasjonalitet, sier Larsen.

Presidentordren nekter flyktninger adgang til USA i 120 dager, mens syriske flyktninger stenges ute på ubestemt tid. I tillegg innfører president Trump innreiseforbud på tre måneder for mennesker fra Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen. Ordren reduserer også antall flyktninger som får reise til USA, fra 110.000 til 50.000.

–Vi oppfordrer USA til å prioritere sikkerheten til flyktninger i tråd med internasjonal lov og humanitære prinsipper, og vi fordømmer handlinger som kan resultere i tvangsretur, sier Larsen.

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon