Aktuelt / «Barn er ikke selvmordsbombere»

«Barn er ikke selvmordsbombere»

Norske medier synder grovt når de omtaler barn og jenter helt ned i sju-årsalderen som selvmordsbombere.
grylarsenalvorlig.jpg

Det mener generalsekretær i CARE Norge, Gry Larsen.

Senest 4. januar meldte NTB at «unge selvmordsbombere» ble skutt i Nigeria, som om barna har valgt å bli terrorister. Videre i saken blir disse omtalt som jenter. Dette er ikke første gangen. Om det som antas å være en ti år gammel jente, ble det skrevet: «Ung selvmordsbomber drepte mange i Nigeria», og to små jenter er blitt beskyldt for at de «sprengte seg i en selvmordsaksjon på en markedsplass (…)». Like ille er følgende setning hentet fra en NTB-artikkel: «Den ene av angriperne antas å ha vært bare elleve år gammel.»

Mediene skriver selv at Boko Haram fester bomber på jenter helt ned i sju-årsalderen og detonerer dem på travle steder i Nigeria.

–Disse barna er ikke angripere, og de er ikke selvmordsbombere! De blir brutalt kidnappet, utnyttet og drept på lik linje med de andre uskyldige menneskene som mister livet i disse angrepene. Dette er bestialske overgrep og grusomme drap av barn, sier Larsen.

Sakene er til stadighet å lese i norske medier, og CARE er bekymret for følgene av begrepsbruken.

–Dette bidrar til å umenneskeliggjøre jentene og dermed undergrave det brutale overgrepet disse jentene blir utsatt for. Det kan vi ikke akseptere, sier hun.

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon