Aktuelt / Å leve i fred, er det viktigste av alt

Å leve i fred, er det viktigste av alt

Familiefaren Adulaleems høyeste ønske er en bedre tilværelse for sine tre barn.
adulaeem.jpg

Den syriske familien har så vidt råd til ris, pasta, og noen ganger grønnsaker, men sjelden kjøtt. Til slutt begynte Mohammed (6) å miste håret.

De tre barna ler og klemmer faren sin. Adulaleem (39) smiler også, til tross for at familien har mistet alt i Syria. Han har fortsatt håp og drømmer for sine barn.

– Det har vært veldig vanskelig de seneste årene, men det viktigste er at barna mine er trygge. Jeg vil ikke at de skal bli skadet eller vokse opp og skade noen andre, sier han og ser på flokken som leker og den seks måneder gamle babyen som ligger i mors armer.

Familien flyktet fra Syria i 2013. 

– Vi reiste i to dager før vi krysset grensen til Jordan. Det var veldig vanskelig, særlig for min kone, som var fem måneder gravid, men vi kunne ikke bli værende. Vi måtte sørge for at vår sønn og vårt ufødte barn var trygge.

Adulaleem er glad for hjelpen familien mottar. Han forsøker å holde motet oppe, selv om livet ikke er lett.

– I fjor bodde vi i en kjeller, men fuktigheten forverret astmaen til min yngste sønn på fire år. Det var for hans skyld at vi fant denne leiligheten. Vi bor alle i dette ene rommet. Det er mye bedre, selv om det gjenstår mye arbeid. Om vinteren sitter vi alle inntil en gammel ovn som vi klarte å reparere. Uansett har vi ikke noe annet sted å dra.

Årsskiftet markerer ikke annet enn en fortsettelse av tilværelsen som flyktninger, men Abdulaleem håper 2017 vil bli bedre for familien. 

– Jeg vil gjerne få tilbake verdigheten min og være i stand til å forsørge familien på egenhånd. Jeg ønsker en stabil inntekt, slik at jeg ikke er avhengig av andre. Jeg vil ikke ha så mye gjeld. Jeg var nødt til å låne penger av naboene, og har fremdeles ikke kunnet betale alt tilbake, forteller han.

Adulaleem har ofte problemer med å betale den månedlige husleien og kjøpe det familien trenger for å overleve. CARE hjalp dem nylig med 364 dollar i pengestøtte, og familien mottar månedlig 14 dollar per person i kuponger fra Verdens matvareprogram (WFP). Dette er akkurat nok til å kjøpe mat, men ikke nok til sunne og varierte måltider. 

– Vi liker alle å spise gode måltider, ler familiefaren, – men det er avhengig av økonomi. Vi kan kjøpe ris, pasta og noen ganger grønnsaker, men som regel har vi ikke råd til kjøtt.

Mohammed, den eldste sønnen, var det første som fikk helseproblemer på grunn av kostholdet. Da seksåringen begynte å miste håret, tok foreldrene ham med til en lege. Testene viste at proteinmangel hadde ført til alvorlig jernunderskudd. 

– I Homs eide jeg en møbelbutikk. Her i Jordan gjør jeg hva som helst av arbeid. For det meste får jeg jobber med å bære tunge ting, som melsekker til bakerier. Det er eneste måten vi kan tjene penger. For øyeblikket er ikke det nok til å kjøpe kjøtt eller medisiner, forteller Adulaleem, som nå sliter med ryggsmerter som følge av det tunge arbeidet.

Here : the fist selfie of Amina, 3 years oldThe three children run and play. They hug their father, laughing. Adulaleem also smiles despite having lost everything in Syria. He continues to hope and dream for his children. \"The few past years have been very difficult. But the most important thing is that my children are safe. I do not want them to be hurt or to hurt anyone, \"says Adulaleem.\"I pray that the situation in Jordan will remain stable. We thank the country that welcomed us. Where would all the refugees go if we were to leave Jordan? My most cherished wish is for peace to return to Syria and for the rest of the world to be safe. Living in peace is the most important thing.\"

 Med alle familiens utfordringer, ser  han likevel større på situasjonen.

 – Jeg ber for at situasjonen i Jordan      holder seg stabil. Vi takker landet som   har ønsket oss velkommen. For det      nye året er mitt høyeste ønske at det  blir fred i Syria og resten av verden. Å  leve i fred, er det viktigste av alt. 

 

 

 

 

 

 

 

AV Laury-Anne Bellessa, kommunikasjonsrådgiver CARE Frankrike

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon