Aktuelt / Engasjerende likestillingsarbeid

Engasjerende likestillingsarbeid

CARE besøkte Young Men Initiaive i DR Kongo
Foto: CARE

Denne måneden var CAREs økonomisjef Joveig Eliassen og vår finanical controller Marie Tørvold i DR Kongo for å evaluere et av CAREs banebrytende likestillingsprosjekter. De besøkte blant annet en skole i Goma der CARE Norge driver prosjektet Sisi Vijana, også kalt Young Men Initiative. Sisi Vijana er en ungdomsgruppe med både gutter og jenter som diskuterer kvinners posisjon i samfunnet, snakker om kjønnsbasert vold og får seksualundervisning.  Gruppen som Marie og Joveig besøkte var tilknyttet skolen, og ungdommene hadde flere kreative fremførelser, blant annet et skuespill som handlet om likestilling og forskjellsbehandling i samfunnet.

- Ungdommene var utrolig reflekterte rundt temaene de presenterte for oss. Det var også flott å treffe de unge menneskene som deltar i Sisi Vijana og høre de snakke om hvordan deres holdninger hadde endret seg, forteller Marie.

Under besøket fikk de møte lokale partnerorganisasjoner og høre mer om den positive endringen CAREs program har i samfunnet og den påvirkninger det har på de som deltar. De fikk også høre om de store utfordringene som kongolesiske kvinner møter i hverdagen og voldtekt var et tema som gikk igjen i løpet av besøket. Marie forteller at besøket i DR Kongo viste henne hvor viktig arbeidet til CARE er for å styrke kvinners posisjon og rettigheter. Hun legger til at det var veldig engasjerende å høre hvordan CARE sitt arbeid utgjør en forskjell i lokalsamfunnet og regionene rundt.  

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon