Aktuelt / H&M og Costume hyller sterke kvinner

H&M og Costume hyller sterke kvinner

Denne høsten hyller Norges største motemagasin, Costume og kleskjeden H&M i Norge sterke kvinner ved å støtte CARE.

Denne høsten hyller Norges største motemagasin, Costume og kleskjeden H&M i Norge sterke kvinner. Popstjerne Maria Mena, moteprofil og gründer Celine Aagaard, idrettsstjerne Ezinne Okparaebo, skuespiller Iben Akerlie og ballettdanser Maiko Nishino fronter kampanjen #kvinnerbackerkvinner som ble sluppet i dag. Kampanjen er til inntekt for CARE og oppfordrer til engasjement for kvinner som ikke har de samme mulighetene som norske kvinner. Ett lite bidrag kan være med å gjøre en stor forskjell. Motemagasinet feirer ti år og vil benytte anledningen til å støtte CARE sitt arbeid.

-       I de 10 årene Costume har eksistert har vi løftet frem sterke, dyktige og flotte kvinner. Når vi ønsket å markere vårt 10års jubileum, var det naturlig og riktig for oss å gjøre dette gjennom å støtte CARE- som nettopp arbeider for kvinners rettigheter over hele verden, sier kreativ leder i Costume Hege Aurelie Badendyck

H&M har siden 2014 støttet CARE og deres internasjonale likestillingsarbeid.  Stiftelsen H&M Conscious Foundation investerer i samarbeid med CARE i økonomisk utvikling og vekst for kvinner.

-       Hvis vi skal bekjempe fattigdom må vi løfte kvinner og likestilling. Vi er glade for at Costume og H&M ønsker å bidra til at flere støtter vårt arbeid. Jo flere som støtter oss, jo mer kan vi bidra, sier Generalsekretær i CARE Norge, Gry Larsen.

Kvinner over hele verden møter diskriminering som hindrer dem i å realisere sitt potensiale. 60 % av verdens fattige som er i arbeid er kvinner. Kvinner bruker minst dobbelt så mye tid på ubetalt husarbeid og deres totale arbeidsmengde er langt større enn menns. De har mindre tilgang på utdannelse, finansielle tjenester og ressurser som bank, og de har begrensede muligheter til å eie og arve eiendom.

Erfaring viser at når kvinner får jevngode rettigheter som menn, kommer dette hele samfunnet til gode - både når det gjelder helse, økonomisk vekst og barns velferd. 

 

#kvinnerbackerkvinner #CostumexHMCares

 

For mer informasjon kontakt:

Yvonne Gipling pressekontakt
Tel: (+47) 959 46 445
yvonne.gipling@care.no

Hilde Vanvik
kommunikasjonssjef
Tel: (+47) 900 89 483
hilde.vanvik@care.no  

Kristin Fjeld
PR-sjef H&M Norge
Tel: (+47) 45 27 50 09
kristin.fjeld@hm.com

 

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon