Aktuelt / Ett år siden jordskjelvet i Nepal

Ett år siden jordskjelvet i Nepal

De fleste av de som mistet hjemmet for ett år siden, har fremdeles bare midlertidig husly.
nepalruin_606x406.jpg

-Etter en så massiv katastrofe, tar det flere år å gjenoppbygge samfunnene, men i Nepal har det gått for sakte. Titusener mangler fremdeles ordentlige tak over hodet, tilgang til rent drikkevann og toalettsystem. Gjenoppbyggingen av skoler, helsesentre og annen viktig infrastruktur må gå raskere. De som mistet jordbruksland eller andre inntektskilder, trenger støtte for å reetablere levebrødene, sier generalsekretær Gry Larsen.

Bisto over 196 000 mennesker 

I ukene og månedene etter jordskjelvet 25. april i fjor bisto CARE over 196.000 mennesker med nødhjelp som presenninger, mat, vannrensingstabletter, sanitærutstyr og midlertidige fødselsstuer. CARE har samarbeidet tett med rammede lokalsamfunn slik at de selv har kunnet definere de viktigste behovene. CARE har sett at kvinner og jenter har hatt særlig store utfordringer etter katastrofen. 

-Eiendomsløse kvinner og jenter er de aller mest sårbare i denne situasjonen, og vi må sikre at de kan delta og blir hørt i gjenoppbyggingen. En av våre viktigste prioriteringer er å hjelpe dem til å kunne tjene penger og brødfø familien, sikre tilgang på nødvendige helsetjenester, samt tiltak mot kjønnsbasert vold og ivareta overlevende. I tillegg vil vi bistå familier å bygge sikrere hjem, rehabilitere og bygge nye vannsystemer, sier Larsen.

 

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon