Aktuelt / En etiopisk familie på kanten av stupet

En etiopisk familie på kanten av stupet

Hun tilbereder et måltid med de aller siste durra-kornene hun har igjen. De var ment å være såkorn til neste avling, men nå blir de i stedet spist. Barna må jo ha mat.
mat.jpg

Værsystemet El Niño har ført til ekstrem tørke i Etiopia. I store deler av landet har avlingene sviktet totalt. Mer enn 10 millioner mennesker er avhengig av matlevering fra regjeringen og organisasjoner som CARE for å overleve.

Det haster!

Får vi ikke inn mer penger til å hjelpe de sultrammede, vil vi gå tom for matrasjoner å dele ut innen utløpet av mars.

Tuba Aliye bor i landsbyen Robaya med tre av sine fire barn. Siden Tuba ikke har råd til å fø på alle barna, er en av dem sendt bort til søsteren hennes. Mannen til Tuba har reist til en naboby for å jobbe der. Tidligere levde han av å være bonde, men nå har de to siste avlingene sviktet totalt og det er ikke lenger mulig å drive noen form for jordbruk.

Familien eier tre husdyr og to høner. De pleide å ha så mye som 20 husdyr. Tuba kjøpte en okse for et lån hun tok opp i spare- og lånegruppen. Pengene skulle brukes til å drive jordbruk for, men nå som de ikke kan drive jordbruk lenger, har hun ikke behov for en trekk-okse. Ikke får hun solgt den heller. Ingen har råd til å kjøpe den. Men den må også ha mat, selv om de knapt nok har mat til seg selv.

To ganger daglig går Tuba med babyen på ryggen to timer for å hente vann i elven Ebalo. Vannet er skittent. Dyrene drikker også herfra, og det blir vasket klær i elva, men dette er den nærmeste vannkilden hun har, og den eneste hun kan bruke i husholdningen.

Fire ganger i uken leter hun etter ved som hun trenger til matlaging. Det tar to timer hver gang, men det blir stadig vanskeligere å finne tilstrekkelig med ved. Alle tar ut ved fra samme skogen, og ingen ny skog blir plantet.

De lever på kanten av stupet. Tørken truer millioner av mennesker dersom ikke nye matforsyninger kommer inn. Hjelp oss derfor å nå ut med akutt hjelp til ofrene for El Niño i dag!

Gi din gave her 

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon