Aktuelt / Familier hardt rammet av kolera

Familier hardt rammet av kolera

Amelias åtte måneder gamle datter er en av mange i Mosambik rammet av kolera i etterkant av syklonen. Tilgang til rent vann og sanitærforhold er avgjørende for å forhindre ytterligere spredning.
rs57881_img_27983lpr.jpg
Foto: Jennifer Bose/CARE

Amelias åtte måneder gamle datter Corlito ble for to dager siden diagnostisert med kolera. Etter syklonen slo inn og ødela hjemmet deres, måtte familien søke tilflukt i det lokale skolebygget. Da datteren fikk diaré og begynte å kaste opp tok Amelia henne med til sykehuset, der hun umiddelbart ble sendt til behandlingssenteret for kolera.

- Nå passer min eldste sønn på de andre barna. Jeg vet ikke hvor lenge vi må bli her, men Corlito er ikke bra og gråter mye, forteller hun.

Som mange andre har Amelia måtte starte å bruke forurenset vann siden hennes nærmeste vannpumpe ble ødelagt i syklonen. Denne koleraklinikken er akkurat blitt etablert, og behandler allerede 57 pasienter. Over tusen tilfeller av kolera er til nå rapportert i området. Dette tallet er forventet å stige.

Når naturkatastrofer som Idai ødelegger tilgangen til rent vann, kan et kolerautbrudd bli en ny etterfølgende katastrofe. Tilgang til rent vann og gode sanitærforhold er begge avgjørende for å forhindre spredning av kolera. Særlig barn og eldre er utsatt for konsekvensene av kolera, og uten behandling kan sykdommen føre til dødsfall på kort tid.

CARE bidrar med å hjelp til bygging av latriner, og gir nødhjelp med hygienepakker med blant annet såpe og vannrensetabeletter for de som er rammet av syklonen. Til nå har har over 19 000 fått hjelp fra CARE og partnerne.

 

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon