Aktuelt / - Vi har mistet alt. Ingenting er igjen.

- Vi har mistet alt. Ingenting er igjen.

Syklonen i sørlige Afrika har satt store områder under vann. Hjem, skoler og sykehus er ødelagt. Ekstremværets ødeleggelser gjør den humanitære innsatsen krevende.
rs56918_moz2019je1682lpr.jpg
Bilde fra Praia Nova i Beira, Mosambik. Foto: Josh Estey/CARE - 17.03.19

20.03.19

Julia Luis (37), trebarnsmor fra Mosambik, er bare en av de mange som har måttet flykte fra ekstremværet. Syklonen i sørlige Afrika har satt store områder under vann. Hjem, skoler og sykehus er rammet. Ødelagte veier og annen infrastruktur vanskeliggjør den humanitære innsatsen.

- Huset vårt er ødelagt av syklonen. Vi har mistet alt. Ingenting er igjen, sier Julia.

Hun, barna, med mange andre måtte flykte fra hjembyen Beira da syklonen satte inn mot slutten av forrige uke. Mosambik, Malawi og Zimbambwe er hardt rammet i det som potensielt kan bli den dødeligste syklonen området har blitt rammet av noen gang. Myndigheter i Mosambik frykter det kan være mer enn tusen omkomne, og dødstallene forventes å øke. Mer en 1,5 millioner mennesker er rammet.  

- Vi mangler mat, klær og tepper for natten. Jeg har opplevd stormer tidligere, men aldri noe som ligner dette, sier Julia. 

Som følge av flom står store områder under vann, og med mer regn ventet de neste dagene er det fare for at situasjonen forverres. Ekstremværet gjør det vanskelig å nå frem med humanitær hjelp. Store områder er uten strøm, telefon eller internett. Folks hjem, skoler og sykehus er betydelig skadet.

- Veier inn til områdene er helt blokkert av trær og steiner. Infrastrukturen er totalskadet, sier Marc Nosbach, landdirektør for CARE i Mosambik.  

CARE samarbeider med organisasjoner og lokale myndigheter i Mosambik for å minimere skadeomfanget av syklonen, blant annet ved å begrense skadene for landets matproduksjon, sikre rent vann og andre hygienetiltak.
 

Mediehenvendelser:
Henry Makiwa, Senior Humanitarian Communications Coordinator, CARE International – makiwa@careinternational.org

 

I midten av bildet: Julia Luis (37). Foto: Josh Estey/CARE.
I midten av bildet: Julia Luis (37). Foto: Josh Estey/CARE - 16.03.19

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon