Aktuelt / Støtt nødhjelpsarbeidet i Indonesia

Støtt nødhjelpsarbeidet i Indonesia

Jordskjelv og en påfølgende tsunami har tatt livet av minst 1400 mennesker på indonesiske øya Sulawesi. Minst 70.000 mennesker har måttet rømme fra sine hjem.
Foto: BAY ISMOYO/AFP/Getty Images.

04.10.2018: CARE har begynt arbeidet med å vurdere de omfattende skadene etter jordskjelvet og tsunamien, for raskest mulig å nå ut med nødhjelp til de som er rammet. Indonesiske myndigheter har erklært situasjonen som en nasjonal krise og har bedt om assistanse. Minst 1400 har mistet livet, 2500 er skadet og over 100 er fortsatt savnet.

– Vi er sjokkert av hvor mange mennesker som er døde og frykter at det vil bli mye verre. Nå må vi fokusere på hvordan vi kan hjelpe de overlevende. De viktigste behovene menneskene i og rundt byen Palu har er rent vann, husly og fungerende sanitære forhold. Elektrisiteten er fortsatt slått ut og på grunn av flom og jordskred har det vært ekstremt vanskelig å få tilgang til de som er rammet, sier Helen Vanwel, CARE Indonesias landdirektør.

– Når en naturkatastrofe som dette inntreffer, kan det være ekstremt vanskelig bare å få tak i rent vann. I etterkant av slik ødeleggelse søker menneskene som er rammet umiddelbart måter å skaffe inntekter og husly på, og dette er bare noe av det organisasjoner som CARE kan bidra med, legger Vanwel til.

CARE sender ansatte fra sitt kriseteam til de rammede områdene for å vurdere skader og behov, i samarbeid med andre organisasjoner, og forbereder seg på å levere drikkevann, hygienesett, såpe og andre varer. Krisepakker rettet mot familier som inneholder sovematter, presenninger og lamper vil bli gitt til de som har mistet hjemmene sine, slik at de kan overleve mens de venter på at den lange gjenoppbyggingsprosessen skal begynne.

Indonesiske myndigheter har anslått at rundt 65.000 hjem er blitt skadet av jordskjelvet og tsunamien i og rundt den folketette byen Palu og i Donggala-distriktet. Veier, kloakksystemer og vannforsyning er også rammet.

CARE har frigitt midler til å starte nødhjelpsarbeidet, men de umiddelbare behovene er enorme. CARE vil fokusere spesielt på kvinner og jenter, som ofte rammes hardest av naturkatastrofer og opplever økt risiko for kjønnsbasert og seksuell vold.

Kan du bidra? Send SMS med kodeord "CARE" til 2468 for å gi 200 kroner eller vipps et valgfritt beløp til samme nummer. Bidrag til nødhjelpsarbeid kan også overføres til kontonummer 1644.10.50082. 

 

CARE i Indonesia:

CARE har kontorer i Makassar sør på øya Sulawesi, der organisasjonen har jobbet i nesten 30 år.

CARE har jobbet i Indonesia siden 1967, opprinnelig med matdistribusjon, små infrastrukturprosjekter, helse, miljø, vann og sanitære forhold. I 2004 var CARE Indonesia sentrale i nødhjelpsarbeidet etter tsunamien. Kriserespons og risikoreduserende arbeid rettet mot kvinner og jenter er alltid CARE Indonesias førsteprioritet.

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon