Aktuelt / Angrepet på Hodeidah vil ha katastrofale konsekvenser

Angrepet på Hodeidah vil ha katastrofale konsekvenser

En allerede desperat situasjon i Jemen vil bli enda verre som følge av angrepet på havnebyen.
Konflikten i Jemen har ført til en enorm humanitær krise, der den allerede fattige befolkningen må lide de største tapene. 22 millioner jemenitter trenger nødhjelp og beskyttelse, og angrepet på havnebyen Hodeidah vil gjøre situasjonen enda verre. Arkivfoto: Holly Frew/CARE.

Angrepet på Hodeidah vil ha katastrofale konsekvenser for befolkningen i Jemen, som allerede er påført enorme lidelser som følge av krigen i landet. Havnebyen Hodeidah er viktig for forsyning av nødhjelp og livsviktige varer til Jemens befolkning.

– Onsdag morgen registrerte vi mer enn 30 bomber fra luftangrep rundt byen i løpet av 30 minutter. Noen sivile er fanget, andre er blitt tvunget fra sine hjem. Vi trodde ikke at det kunne bli verre, men dessverre tok vi feil, sier Jolien Veldwijk, fungerende landdirektør for CARE i Jemen.

– Flere kan komme til å dø som en direkte følge av angrepet, men det kan også ende med å kutte livlinen til millioner av jemenitter. Matimporten har allerede sunket til det laveste nivået som er registrert siden konflikten begynte og prisen på basisvarer har steget med en tredjedel. Vi er alvorlig bekymret for at deler av befolkningen kommer til å oppleve sult, sier Veldwijk.

Ifølge FN risikerer mer enn 250.000 mennesker å miste alt. Borgerkrigen i Jemen har allerede tatt mer enn 10.000 liv og har ført til en enorm humanitær krise. Mer enn 22 millioner mennesker trenger humanitær hjelp og beskyttelse, og mer enn 8 millioner risikerer sult.

– Angrepet på Hodeidah, som er den viktigste innfartsåren for nødhjelp i Jemen, vil dramatisk øke lidelsene og dødsfallene i Jemen. Vi ber alle parter om å avstå fra alle videre militære aktiviteter i og rundt Hodeidah by og havnen. Folk er allerede utslitt, rammet av sult og har ingen mulighet til å takle en ytterligere eskalering av krigen.

CARE jobber i området med å støtte befolkningen med tilgang til trygt vann og økt matsikkerhet. CARE har jobbet i Jemen siden 1992 og er en av få internasjonale hjelpeorganisasjoner som fortsatt leverer humanitær hjelp under ekstremt vanskelige forhold. Arbeidet fokuserer på å sørge for at befolkningen i de hardest rammede og vanskeligst tilgjengelige områdene får tilgang til varer og tjenester som avhjelper de umiddelbare behovene. 

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon