Aktuelt / Et partnerskap som endrer liv

Et partnerskap som endrer liv

I samarbeid med Grieg Foundation har nesten 60.000 rwandere fått opplæring i lesing, skriving og regning siden 2011. Innen 2020 skal programmet nå ut til minst 90.000 mennesker.
Stolte deltakere venter på å motta diplomet som beviser at de har bestått den ni måneder lange lese-, skrive- og regneopplæringen. Foto: Anders Sætra/CARE.

Programmet retter seg mot voksne kvinner og menn som deltar i CAREs spare- og lånegrupper, og har siden starten mer enn oppfylt målene for antall deltakere. Til nå har opplæringen pågått sør i Rwanda, men i neste fase rulles det ut også i øst-, vest- og nordprovinsene.

Grieg Foundation har støttet CARE siden 2009. Programmet i Rwanda er en del av CAREs arbeid mot fattigdom og for likestilling i landet. I tillegg til lese-, skrive- og regneopplæringen lærer kvinnene å snakke i forsamlinger, tilegne seg mer informasjon, forstå sin egenverdi og å påta seg lederroller.

– Vi i Grieg Foundation er glad for å støtte og være med på å videreutvikle et så vellykket prosjekt. Det er sterkt å se hvilken innvirkning det å lære seg å lese, skrive og regne har på menneskers liv, sier Elisabeth Grieg, deleier i Grieg-gruppen og styremedlem i Grieg Foundation.

Elisabeth Grieg deler ut diplom til en av deltakerne. Grieg Foundation har støttet CAREs arbeid i Rwanda i snart ti årElisabeth Grieg deler ut diplom til en av deltakerne. Grieg Foundation har støttet CAREs arbeid i Rwanda i snart ti år. Foto: Anders Sætra/CARE.

Deltakerne samles to ganger i uken i klasser på om lag 45 over en periode på ni måneder. Etter endt opplæring gjennomfører de en prøve som avgjør om de har bestått eller ikke.

Deltakerne forteller om hvordan ferdigheter som mange tar for gitt åpner dører for dem. Mange starter sin egen virksomhet og skaffer seg egen inntekt, og foreldre kan hjelpe barna sine gjennom skolen og får råd til å betale skolepenger.

Les også: CARE vil gi 400.000 kvinner muligheten til å stå på egne ben gjennom TV-aksjonen, blant annet i Rwanda.

Det store flertallet av deltakerne er voksne kvinner. Mange hadde små muligheter til å løfte seg selv og familien ut av fattigdom før de ble med i CAREs programmer.

Fra 2014 har det også vært en viktig del av programmet å fremme entreprenørskap blant kvinner, aktiviteter som viser lovende resultater.

– Støtten fra Grieg Foundation har vært helt avgjørende for å få til så gode resultater i Rwanda, sier Gry Larsen, generalsekretær i CARE Norge.

 

 

Utdanning endrer liv!

 

 

 

 

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon