Aktuelt / Akutt behov for hjelp etter vulkanutbrudd i Guatemala

Akutt behov for hjelp etter vulkanutbrudd i Guatemala

Minst 65 personer er døde og 46 skadet. Flere områder rundt vulkanen er evakuert.
En guatemalsk letegruppe som opererer i El Rodeo, omtrent tre mil sørvest for Guatemala City. Vulkanutbruddet har sendt familier på flukt, ødelagt avlinger og påvirket 1,7 millioner mennesker. Kraftig regn kan komme til å forsterke krisen. Foto: Wuilfred Colaj/CARE.

Fuego-vulkanen hadde utbrudd 3. juni med sterke eksplosjoner. Myndighetene har erklært krisetilstand i provinsene Chimaltenango, Escuintla og Sacatepéquez. Vulkanen ligger 38 kilometer fra Guatemala City.

Minst 99 personer har mistet livet. Totalt påvirker utbruddet omtrent 1,7 millioner mennesker.

Flere tusen har måttet flykte fra sine hjem og trenger husly, medisinsk oppfølging, mat, vann og klær. Asken fra vulkanutbruddet og regn i området kan føre til leirras, problemer med drenering, forurenset vann og andre problemer.

Myndighetene har begynt søk etter savnede mennesker. CARE har personell på stedet og er i tett kontakt med lokale ledere, OCHA (FNs Sentrale humanitære samordningsenhet) og lokale organisasjoner.

– Vi har jobbet i de rammede områdene lenge og kjenner menneskene godt. Vår prioritet er å sikre at familiene er trygge og at vi vet hvor de er, samtidig som vi skal finne ut hvordan vi kan få de overlevende tilbake på beina på lengre sikt, sier Ada Zambrano, CAREs landdirektør i Guatemala.

CARE har et team på 12 ansatte som vil bistå på bakken og er spesielt bekymret for rammede kvinner og jenter, som ofte er mest sårbare når en krise inntreffer.

Utbruddet har forårsaket store ødeleggelser. Foto: Wuilfred Colaj/CARE.
Utbruddet har forårsaket store ødeleggelser. Foto: Wuilfred Colaj/CARE.

Se kun: Nyheter | Blogginnlegg

Finn oss på sosiale medier


Facebook icon  Twitter icon  Youtube icon  Instagram icon